Please enable JS

Referenties

Saskia de Laat

Adviseur HRM, Thuis


"Wéten welke mensen wel of niet passen", zegt Saskia de Laat, 16 jaar werkzaam bij 'thuis*, waarvan de laatste vier jaar als adviseur HRM. "Past de kandidaat in de cultuur van 'thuis? Dat is de vraag die CBK zichzelf constant stelt bij een werving & selectie-traject. En wat ons betreft hebben zij er een neus voor! Mede daarom zijn zij een partij waar wij heel graag mee samenwerken. Want die 'mens erachter', die hebben ze goed in het vizier, die kennen ze."

Saskia heeft veel geleerd van CBK op het gebied werving & selectie en ze heeft ontdekt dat CBK meer doet dan simpelweg een CV doorschuiven. "Het hele proces, vanaf de voorbereiding tot aan het moment van het tekenen van de arbeidsovereenkomst, ze hebben mij laten zien dat op alle vlakken zorgvuldigheid een vereiste is. Samen met CBK de vacature opstellen, alles meelezen, meeschrijven, de advertentietekst formuleren. Heel goed om dit van nabij mee te maken. Ze hebben mij een duidelijk beeld gegeven van wat er allemaal bij komt kijken vóórdat de eerste gesprekken met kandidaten van start gaan. Tijdens de eerste gesprekken viel me op dat zelfs de minder passende kandidaten met een goed gevoel naar huis gingen. Heel knap vind ik dat. Een andere goede eigenschap van CBK is, dat zij kandidaten altijd snel op de hoogte brengen van de stand van zaken. Is de kandidaat door naar de volgende ronde of niet? Voor de betreffende persoon is het heel belangrijk om snel te weten waar hij of zij aan toe is." Ook tijdens het fusietraject tussen Aert Swaens en Domein heeft CBK snelle, maar goed passende oplossingen geleverd voor problemen die ad hoc ontstonden.

Voor Saskia scheelt het veel werk dat CBK alle communicatie en de eerste gesprekken doet. Na de voorselectie wordt per procedure besproken hoe het verdere traject wordt ingevuld. Naast HRM is de leidinggevende altijd betrokken bij het tweede gedeelte van de selectieprocedure, met CBK als extra klankbord. Ook na plaatsing houdt CBK interesse in een kandidaat, zowel vanuit het oogpunt van de kandidaat als dat van 'thuis. "We hebben inmiddels al vele trajecten samen, tot volle tevredenheid, afgerond."

* Woonstichting 'thuis is in 2013 opgericht en komt voort uit de fusie tussen Aert Swaens en Domein.