Please enable JS

Referenties

Raymond Filippo

Manager Vastgoed


Mijn ervaring is dat de meeste werving- en selectie bureaus vooral werken vanuit het perspectief van de opdrachtgever. In het gesprek met Ed Knoppert van CBK viel mij op dat hij zich niet alleen richtte op mijn kennis en ervaring, maar met name op mijn persoonlijke eigenschappen en drijfveren. Daarnaast zijn de inhoudelijke aspecten van de baan, die ik als manager vastgoed ambieer, ruim aan bod gekomen. Dat ervaar ik als een meerwaarde bij de bemiddeling tussen de adviseur, de kandidaat en de potentiƫle werkgever. Dat CBK zich ook vol inzet om mij als kandidaat te leren kennen geeft mij een gevoel van gelijkwaardigheid in de procedure.

Wat onderscheidend is in de werkwijze van CBK is de nazorg en de persoonlijke feedback die ik kreeg. Ed heeft een open en eerlijke benadering en deelt zijn kennis en bevindingen. Daarmee heb ik constructieve input gekregen en weet ik wat ik bij een volgende procedure kan verbeteren.

Van elkaar weten we dat we met meerdere partijen in gesprek zijn. Natuurlijk ben ik niet de enige kandidaat waar CBK mee praat en onderhoud ik op mijn beurt contact met andere bureaus. Zolang je daar van beide kanten eerlijk en transparant over bent bouw je samen aan een langdurige zakelijke relatie. Dat geeft mij als kandidaat een goed gevoel. Deze samenwerking heeft nu niet tot een nieuwe uitdaging voor mij geleid maar dat heeft zeker niet aan de inzet en het enthousiasme van CBK werving & selectie gelegen.