Please enable JS

Referenties

Marc Vintges

Voormalig lid Raad van Bestuur, Trivire


Marc Vintges is nu zo'n twee jaar lid Raad van Bestuur bij woningcorporatie Trivire, ontstaan uit een fusie tussen Interstede en Progrez. Met een kleurrijke carrière, waaronder Directeurbestuurder bij Bouwvereniging Woningbelang in Valkenswaard en een tweede studie 'Management van de gezondheidszorg', noemt hij zichzelf 'behoorlijk eigenwijs'.

Die eigenschap maakt ook dat hij met de manier van werven en selecteren van CBK goed uit de voeten kan.

"Ik ken CBK uit de tijd dat we met drie woningcorporaties samenwerkten aan de wijk Oud Krispijn waar we gezamenlijk bezit hadden. Daarvoor hadden we een Directeur nodig en CBK kwam met een kandidaat van 67 jaar... Die zat dus gewoon in het bestand bij CBK, maar bleek wèl de bijzondere man die we moesten hebben voor deze aandachtswijk". Een AOW-er durven voorstellen, het kenmerkt het doeltreffende samenspel tussen de eigen werkwijze van CBK en de eigenzinnigheid van Marc.

"Tijdens het vijf jaar durende wijkontwikkelingstraject Oud Krispijn heeft die beminnelijke senior een cruciale rol gespeeld en het project succesvol verder gebracht. Ondertussen is de wijk geïntegreerd in Trivire".

Voor de mensen die verder zijn geplaatst - een Rayonmanager en een Manager Techniek - was er steeds een eerste ronde met veel korte gesprekken.

Een besliste Vintges: "Ik hecht er waarde aan veel mensen zelf te zien en te spreken naar aanleiding van de ingezonden brieven en CV's. Dat kan wel eens oplopen tot acht of tien kennismakingsgesprekken met kandidaten. Maar het is de moeite waard. Juist dan maak je kennis met ook de meer bijzondere kandidaten en het geeft CBK wat meer teugel om buiten de platgetreden paden te gaan. Daar vind je soms de verrassingen...".