Please enable JS

Referenties

Helouise Engeldal

Conceptontwikkelaar, Woonzorg Nederland


Voordat ik reageerde op de vacature via Werk aan Wonen van Aedes kende ik CBK werving & selectie nog niet. Hoewel het natuurlijk gaat om de inhoud van de functie, werd ik vooral getriggerd door de vacaturetekst. Het woordgebruik in de advertentie was niet standaard; bondig, duidelijke kernwoorden en last but not least vroegen ze een goed gevoel voor humor. Omdat ik heb gewerkt als consultant werving en selectie is dat iets waar je toch alert op blijft. Ik redeneerde dat de bedrijfscultuur van een corporatie die met een dergelijk no-nonsense bureau in zee gaat, ook bij mij kon passen.

In het eerste gesprek met Ed Knoppert van CBK viel het verschil ook op. Hij gebruikt een andere manier van interviewen; prikkelend, nieuwsgierig en direct. Dat nodigde mij uit om ook eerlijk en open te zijn. Het hele gesprek was erop gericht om mij als persoon te leren kennen; mijn ambities, drijfveren en inzichten en dat ben ik niet altijd gewend bij andere recruiters.

Na de gesprekken met CBK en de corporatie sloeg bij mij de twijfel toe. Vervelend om te moeten bespreken maar ook hierin was Ed voor mij ondersteunend. Hij gaf me de ruimte om na te denken, bood duidelijkheid en gaf de mogelijkheid voor extra gesprekken. In niets pushte hij mij om de baan toch te accepteren. Voor hem is een langdurige duurzame invulling van de functie het belangrijkste, zowel voor de opdrachtgever als de kandidaat en dat vind ik heel positief.

We hebben de procedure met een goed gevoel afgerond. Ik heb genoeg inspiratie en stof om over na te denken en hoop dat een eventuele toekomstige procedure weer via CBK kan lopen.