Please enable JS

Referenties

Gerard den Held

Financieel Manager, Habeko Wonen


Habeko zocht versteviging op financieel vlak, versterking aan de top. Een financieel manager c.q. Controller. Na een eerste halfjaar zelfstandig werven zonder resultaat, werd de vraag bij CBK neergelegd.

Gerard: "De afgelopen 25 jaar zat ik in diverse functies in de volkshuisvesting, van Teamleider tot Manager. Alles wat naar financiën riekte, daar had ik wel een rol gespeeld. Na 12 jaar detachering vroeg ik me af of ik op termijn wilde blijven interimmen... het antwoord was 'nee'...".

Hoewel hij CBK niet het meest zichtbare bureau vindt, kent Gerard de man achter CBK als een mensenkenner. Dus toen hij zelf op zoek was naar een uitdaging in een vast dienstverband, stelde hij CBK de vraag of ze iets in portefeuille hadden, of er in de markt een vraag lag.

"Dat ze binnen een maand met Habeko kwamen, verraste mij", zegt Gerard.

"Want ik had mijn sporen vooral verdiend in grotere organisaties". Het scheen CBK toch toe dat bij deze kleinere woningcorporatie een match mogelijk was.

"Typerend hoe goed alles van te voren uitgesproken werd, de wederzijdse verwachtingen, onze perspectieven. En mijn wens om uiteindelijk over een jaar of vier weer een stap te maken. Hetzij door organisatiewijziging, hetzij door het veranderen van baan".

Bovendien zou Gerard, met zijn bedrijfseconomische achtergrond, gaan samenwerken met een RA als Directeurbestuurder. Dat Gerard die toegevoegde waarde zou hebben voor deze Directeurbestuurder en dus de organisatie, is mede door een juist gevoel voor verhoudingen en inzicht van CBK.

Gerard heeft de gesprekken nog helder voor ogen: "De essentie van elk gesprek is vertrouwen, dat roept CBK's Ed Knoppert op. Door zijn open houding is het uitnodigend om maskers te laten vallen. Hij is transparant en duidelijk en durft óók te zeggen: daar word je níet gelukkig!".

Inmiddels aan de slag voor Habeko, bevalt het Gerard goed.

"Het is een hele uitdaging voor de Directeurbestuurder en mij om met elkaar het juiste surplus aan de organisatie te geven, soms bijt het, maar juist daarom voegt het vooral toe".