werving & selectie

voor mensen van betekenis

Sinds 1991 zijn wij gespecialiseerd in de werving en selectie van commissarissen, managers en bestuurders bij woningcorporaties en commerciële vastgoedbedrijven. Dit doen wij eerlijk, open, zorgvuldig, integer en transparant en altijd met zorgplicht voor uw organisatie én voor de kandidaat.

Uw werving & selectietraject wordt volledig door ons verzorgd en begeleid, zodat u zich bezig kunt houden met wat écht belangrijk is; het selecteren en leren kennen van de kandidaat.

" CBK heeft zich zeer breed georiënteerd en ons uitstekend begeleid en geholpen"

Wij zijn altijd op zoek naar jong talent. Nog niet zeker over waar jouw talenten liggen of hoe je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg.

Niet zo jong meer maar wel talent? Wij zijn ook zeker op zoek naar jou.

Wij maken graag een afspraak waarin wij samen met jou gaan kijken naar de mogelijkheden en hoe we jou kunnen helpen om je plek te vinden in het bedrijfsleven.

Ook benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het jij duurzaam integreren in een team?

Stuur een mail of klik hieronder dan zien we je graag bij kennismakingsgesprek. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

werving & selectie

werving & selectie

voor mensen van betekenis

Een dak boven het hoofd is een eerste levensbehoefte. Dat maakt het werken in de volkshuisvesting zo mooi en relevant. In elke organisatie zijn het nog steeds de mensen die het verschil maken. Daarom is het vinden van de juiste commissaris, manager of bestuurder voor uw organisatie en uw bewoners essentieel.
"Ze weten wat er speelt en kennen de sfeer en cultuur van onze organisatie."

Elke functie vraagt een eigen aanpak.

Competentie- en expertisegericht werven en selecteren

Uiteraard kijken wij bij kandidaten naar hun kennis, vaardigheden en ervaring. Daarnaast vinden wij houding, gedrag en persoonlijkheid belangrijk. Wat brengt iemand extra mee voor de organisatie, de afdeling of het team? Past de kandidaat bij de organisatiedoelen? Is de kandidaat procesgericht, mensgericht of resultaatgericht? En belangrijk voor de wederzijdse match: wat heeft de organisatie nodig en wat heeft de kandidaat nodig? Die aandacht voor zowel de ontwikkeling van mens als organisatie kost tijd, maar levert altijd meerwaarde op.

In elke specifieke situatie zijn wij met onze aanpak en resultaat van betekenis voor de woningcorporatie en de kandidaten. Wij nemen onze zorgplicht zeer serieus en zijn ook buiten kantooruren actief en bereikbaar. Dat vinden wij vanzelfsprekend, want een goed gesprek met een kandidaat kan ook in de avonduren of in het weekend plaatsvinden.

Duurzame integratie