Please enable JS

Functieomschrijving Manager Vastgoed

Wie zijn wij?

QuaWonen is een woningcorporatie met woningen in Krimpen aan den IJssel en de gemeente Krimpenerwaard. We verenigen de no-nonsense houding van de nabijgelegen stad Rotterdam met de lokale betrokkenheid van de landelijke Krimpenerwaard. We combineren de no-nonsense-houding met een indrukwekkende nieuwbouwproductie en een ambitieus, innovatief programma voor verduurzaming van de woningvoorraad. Samen goed voor een investeringsvolume van € 300 miljoen in 10 jaar tijd. De ruim 85 collega’s werken hier met veel plezier. Je krijgt volop de ruimte om initiatief te nemen en je verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op het terrein van managementvaardigheden en leiderschap. We zijn een platte organisatie, de lijnen zijn kort en deuren staan altijd open. We zijn ons goed bewust van onze maatschappelijke taak. Daarin zijn we ambitieus. Het recente visitatierapport dicht ons een rapportcijfer 8,0 toe voor maatschappelijk presteren. Kernwoorden voor QuaWonen zijn: ambitieus, handen uit de mouwen, stevig lokaal verankerd, de goede dingen doen in samenspraak met belanghouders, en met hart voor de klant, de volkshuisvesting.

Wat is onze opgave?

De context waarin we als corporatie ons werk doen is continue aan verandering onderhevig. Overheidsbeleid is erop gericht dat mensen langer zelfstandig wonen. Daarnaast bieden wij huisvesting aan nieuwkomers van ver en uitstromers uit beschermde woonvormen. We willen in Nederland uiteindelijk naar energieneutrale woningen. En we vinden het belangrijk dat mensen met een verschillende achtergrond prettig samenleven in hun buurt. De vraagstukken worden ingewikkelder, dat stelt eisen aan onze organisatie en onze medewerkers. We ontwikkelen ons verder in de rol van netwerkspeler.

Hoe zijn we georganiseerd?

QuaWonen heeft drie grote teams met elk een eigen opdracht: Wonen, Bedrijfsvoering en Strategie & Participatie. De manager Vastgoed (Pand) vormt samen met de collega van Klant het management van Wonen. De 20 medewerkers tellende afdeling Vastgoed richt zich op: projectontwikkeling, planmatig onderhoud en niet planmatig onderhoud. Daarbij ondersteund vanuit een krachtig Bedrijfsbureau.

Alle medewerkers werken vanuit één locatie in Bergambacht. De cultuur is open, ambitieus, doe vandaag geen dingen waar je morgen spijt van krijgt, innovatief, fris en gericht op samenwerken. Terug naar vacature